slider33

נשים ואימהות בעסקים משפחתיים

נשים עושות ג'אגלינג (להטוטים)

אחד התפקידים המסורתיים של נשים במערך משפחה – בית – עסק נשען על המיתוס הידוע, נשים מטבען רכות, פשרניות ואוהבות שלום עולמי, בעיקר בקרב משפחתן. המיתוס נשען על התבוננות בהתנהגות נשים לאורך ההיסטוריה האנושית.  ומה רוצה אם המשפחה והעסק? שיהיה שלום בין בני המשפחה. ואת זה קשה ליישם כשמדובר ביחסי כוחות, היסטוריה משפחתית וכסף.

במצבים של קונפליקטים ומריבות בין בני המשפחה נשים מוצאות את עצמן בתפקיד של מתווכות בין הבנים/ת לאב, בין הבנים/ת לבין עצמם, ובין דמויות שנוספו למעגל המשפחתי כמו כלות וחתנים. אימהות המשפחה לוקחות על עצמן שלושה תפקידים מרכזיים : גישור, פישור, הלבנה, תיווך וטיפול.

טיפול במצבי משבר אל מול אינטרסים אישיים מנוגדים של בני הבית בדרך כלל סביב משאבים רגשיים וכלכליים, דורשת בניית "חוסן נפשי" אימון החלק המנטאלי ובעיקר הפרדה בין מחשבות לרגשות.

"לחימה" על שלום הבית והעסק גובה מנשים רבות מחיר רגשי-פיזי. מחקרים על נשים המעורבות בעסקים משפחתיים מראים כי מידת הלחץ על כל מרכיביו גובים מחיר בריאותי בהשוואה לנשים עובדות או המנהלות קריירה עצמאית (לא במסגרת העסק המשפחתי).

מכאן לא מפליא כי רוב הפניות לקבלת ייעוץ חיצוני נעשות ע"י האישה-אם המשפחה, לפעמים ללא ידיעת המעורבים והעיתוי קשור תמיד לנקודה בה הן מרגישות כי היחסים במשפחה הידרדרו וקיימת סכנה לאחדות המשפחה וקיומו של העסק.



היכן אני – או לאן נעלמתי.

אחד הקונפליקטים המובנים בעולמן של נשים קשור להגשמה אישית ומימוש יכולותיהן בתחומי העיסוק או הקריירה, אל מול תפקידן המסורתי כאימהות ונשים המוגדר עדיין כייעוד מרכזי ומהותי בחייהן.

הקונפליקט מייצר מתח נפשי תמידי אצל מיליוני נשים ותחושת "האשם הקבוע" מלווה אותן לאורך חייהן.

האתגר של נשים הקשורות לעסקים משפחתיים מורכב יותר. במקרים האלה מדובר גם "בנישואין לעסק" כדאי לעיין במאמרי הקודם

בהקשר למימוש עצמי של נשים במסגרת העסק המשפחתי מומלץ על תכנון מוקדם של מסלול חיים תוך יצירת אופציות העומדות בפניהן.



א. הצטרפות לעסק מרצון מתוך מודעות להלימה בין העסק יצירת תפקיד או כניסה לתפקיד קיים בעל משמעות וערך אישיים. רק כך תוכל להיווצר תרומה הדדית

ב. קיימת כמובן האפשרות של העדפת עיסוק אחר שאיננו במסגרת העסק, בתכנון משותף ובהסכמה פעילה של בן הזוג והמשפחה.



ג.כדאי להימנע מן ההגדרה : "אני עוזרת לבעלי בעסק/חברה". הגדרה המרוקנת נשים מתוכן וחשיבות עצמיים.



ד. העדפת הבית והמשפחה מבורכת ככל שתהייה יכולה להשתלב עם פיתוח אישי כמו לימודים מקצועיים או אקדמיים המעוררים אתגר וגיוון, וסימול טריטוריה עצמאית בעלת משקל והערכה במרחב המשפחתי והחברתי.

הפתרונות גם אם הם חלקיים יכולים להתקיים רק במידה והאם-אישה נוקטת ביוזמה אפקטיבית ומעצבת לבני משפחתה מסגרת של כללי התנהגות וגבולות, ובמקביל מוותרת (לא בלי קושי) על ניסיונות שליטה במצב באמצעות תיווך.



כדאי לבסס את השינוי על שלושה עקרונות

א.היחסים יהיו מושתתים על דו-שיח ישיר ובלתי אמצעי, קונפליקטים מנהלים הנוגעים בדבר על בסיס התובנה :קרבת דם ובני משפחה הם לא מובנים מאליהם. כבוד והערכה אישית ומקצועית נחוצים בדיוק ואולי יותר מאהבה



ב. יצירת הפרדה בין ההווי ומצב הרוח המשפחתי הכולל אירועים משפחתיים, שמחות וארוחות משותפות, לבין מצב הרוח העסקי המתלווה להחלטות עסקיות, ולדילמות במסגרת היחסים הבינאישיים במהלך הניהול והעבודה המשותפת בעסק.



ג. חלוקת האחריות האישית על אושרה ואחדותה של המשפחה. זו מטרת-העל של כל אחד מבני המשפחה. המחויבות אמורה להיות מושרשת אצל כל אחד מבני המשפחה . מחויבות חד צדדית (אם המשפחה) איננה מועילה או בונה. יצירת "קומנדו משפחתי" איננה מסע של נציגת המשפחה, זה המסע של כל המשפחה.



newsletter-pos-business
אנא מלאו את הטופס וסמנו את הקטגוריות המעניינות אתכם